Alt du behøver at vide om Cryptocurrency og hvorfor det er fremtiden for penge

0
361

I løbet af uger i november 2017 steg bitcoin fra en frynseinvestering til en global oplevelse. I midten af ​​november var prisen omkring $ 3.000 for en enkelt bitcoin; den 6. december 2017 oversteg det $ 19.000. På tidspunktet for offentliggørelsen svævede værdien omkring $ 15.000.

Bitcoin har et øjeblik – virkelig, det har haft et år. Uanset om du mener, at det er en boble, der er ved at bryde, eller håber, at dine investeringer vil komme tilbage store i det lange løb, er der en klar takeaway: Cryptocurrency ændrer fremtidens økonomi. Hvad der endnu ikke er klart, er, hvordan teknologien bag bitcoin og cryptocurrencies vil lide det, vil ændre vores nationale og globale finansielle systemer.

Tilbage på Blockchain
Bitcoin, ligesom alle cryptocurrencies, er afhængig af en teknologi kaldet blockchain, der gør sine transaktioner så sikre, at eksperter anser dem for næsten uhagelige. Og fordi transaktionerne er sikret, er omkostningerne ved at verificere transaktioner mindre end i en centralbank, men prisen for kontrol af bitcoin-transaktioner er ganske vist blevet temmelig dyr.

Cryptocurrency transaktioner sker direkte mellem enkeltpersoner i stedet for gennem bank. Hver gang en person foretager en transaktion ved hjælp af en kryptocurrency – f.eks. Ved at bruge midler gemt i hans eller hendes kryptopost til at sende bitcoin til en anden – bliver transaktionen optaget på en digitalbogbog kaldet en blokchain. Hver cryptocurrency har sin egen blockchain, og computere, der gør det komplekse i et stort netværk, opretholder det.

Eleven brugere foretager et bestemt antal transaktioner ved hjælp af en kryptokurrency, computerne grupperer disse transaktioner i en “blok”. For at sende en blok, tilføje transaktioner til blockchain og vinde en monetær belønning, skal en computer løse et komplekst matematisk problem kaldte en kryptografisk funktion.

 

 

Dybest set kaster den kryptografiske ligning et græskar (blokken) ud for at bygge og fortæller dig, hvordan splattermønsteret så ud. Den eneste måde, hvorpå brugerne kan matche splattermønsteret – og sende blokken – er at slukke en flok græskar for at bygge sig selv. Så folk som “min” kryptokurrency bruger faktisk deres computere til at smadre milliarder af græskar for at finde den vindende pumpe med den rigtige splatter, som validerer deres blok.

Med andre ord får den første computer, der kan løse et komplekst matematisk problem, at tilføje sin blok af transaktioner til blockchainen og modtage en pengepræmie for at gøre det (det er det, folk mener ved “minedrift” krypto). Hver computer i netværket tilføjer den nye blok til sin kopi af den digitale storbog, og processen fortsætter.

Selvom bitcoin blev oprettet for at undgå centraliseret bank- og regeringspenge, kan teknologien bruges som en national centralbank. Faktisk er blockchainen så sikker, at det reducerer omkostningerne ved at verificere transaktioner, så banker ser allerede på det, siger David Yermack, formand for finansafdelingen ved New York University’s Stern School of Business. I 50 år siger Yermack, at kryptokurser kunne bruges som nationale valutaer.

Vil vores fremtid være i bitcoin?
Bitcoin blev skabt til at fungere uden for nationale valutaer, hvilket er tegnet for folk, der ikke stoler på centralbanker, siger Yermack.

De, der er håb om stigningen i bitcoin, kan have bemærket sin popularitet i lande som Zimbabwe og Venezuela, hvor det bruges som et vigtigt middel til udveksling, når de udstedte valutaer har mislykkedes på grund af hyperinflation. Bitcoin og andre former for bytte er blevet populære i disse lande, fordi transaktioner kan udføres på mobiltelefoner, og deres værdi er mere stabil end den hyper-oppustede nationale valuta.

Men andre mener, at bitcoin er for riddled med problemer at være cryptocurrency, hvorpå fremtiden er bygget. For det første kan den ikke bruges i national skala på grund af hvor få transaktioner pr. Minut bitcoin understøtter. Bitcoins rammer kan kun lave syv transaktioner pr. Sekund, siger Ari Juels, computervidenskabelig professor ved Cornell University, der studerer kryptering og datasikkerhed. VISAs kreditkortnetværk kan sammenlignes med 65.000 transaktioner pr. Sekund.

Spørgsmål om privatlivets fred stopper også fra fremtiden for penge, siger Phillipa Ryan, kommerciel egenkapitaladvokat og lektor ved University of Technology Sydney. “Bitcoin er problematisk, fordi det giver for meget privatliv og ikke nok privatliv,” siger Juels. “For meget privatliv i det giver det nok til at give kriminelle mulighed for at begå en masse ulykker, fra ransomware til Silk Road. Ikke nok i, at transaktionerne faktisk kan spores af pseudonym. ”

Dens værdi svinger også for meget for at give en stabil, funktionel valuta. I modsætning til traditionelle valutaer, som har en værdi, der er fastsat af centralbanksystemet, er værdien af ​​bitcoin drevet af spekulationer om dens værdi som lager, siger Yermack. Så det gør ikke skåret som en valuta. “Traditionelt tænker vi på penge som en slags udvekslingsmåde og en værdibutik,” siger Harold James, en økonomisk historiker ved Princeton. “[Bitcoin] er meget god til valutakursen, men ikke særlig god på værdibutikken.”

Fremtiden sandsynligvis vil ikke være baseret på bitcoin. Det er ikke at sige, at fremtiden ikke vil være baseret på andre kryptokurver.
Hvis du har en dollarregning, er det ret sikkert at antage, at det er umagen værd for en candy bar fra dag til dag. Én Bitcoin, på den anden side kunne være værd en candy bar en dag, en bil dagen efter, så en næsten ingenting dagen efter det. Det er mere som et lager end en stabil national valuta. James siger, at baseret på de historiske fortilfælde har undersøgelser, Bitcoin ligner de meget ustabile private valutaer oprettet i Østeuropa efter Første Verdenskrig. Når spekulationer om værdien af ​​bitcoin er væsentligt mere end dens værd i den virkelige verden, vil bitcoin briste, ligesom aktiemarkedet styrtede.

Økonomer, der studerer kryptokurrency og computer sikkerhed eksperter er enige: Fremtiden vil ikke være baseret på bitcoin. Det er selvfølgelig ikke at sige, at fremtiden ikke vil være baseret på andre kryptokurser.

I mellemtiden vil bitcoin forblive som en grand test af blockchain teknologien, siger Ryan. Dens værdi vil fortsætte med at svinge, men Ryan er overbevist om, det er allerede en boble. “Jeg tror, ​​at boblen vil briste. Det er sjovt at se selv, det har været en stor ride, “siger Ryan. “Når bitcoin endelig fejler, tror jeg, vi vil se tilbage på det som en virkelig vigtig, værdifuld oplevelse, hvor flere lektioner vil blive lært, end der vil være tab.”

En ændring i det finansielle system
Bitcoin tilbyder noget banebrydende, og et stigende antal nationale banker, herunder Federal Reserve, er interesserede i at bruge blockchain teknologi til at drive en centraliseret national valuta. De fleste eksperter er enige om, i fremtiden vil lande henvende sig til cryptocurrency, som penge bevæger sig fra det fysiske Allerede til den digitale verden. Så en metode, der sikrer digitale transaktioner, er en nødvendig investering, og den blokchain, der anvendes i kryptokurver, er en topkonkurrent.

“Jeg tror, ​​at hele ideen formentlig er rædselsvækkende for bitcoin-folkene, men det er den ultimative lykke til succes, når du forsøger at besejre dine egne planer og slå dem mod dig,” siger Yermack. “Det ultimative sejr er hvor centralbanken co-vælger Deres teknologi og gør det ud fra deres egen drift. Og jeg kan se det meget klart spille sådan, “siger Yermack. “Pengepolitik og finansiel stabilitet – Jeg tror, ​​at disse problemer vil være nøjagtigt de samme i løbet af 50 år.” Men i 50 år kunne en nationalt støttet kryptokurrency erstatte papirdollar, siger han.

Når det kommer til fremtidens penge, vil kryptocurrencyens indflydelse mærkes i sin forbedrede evne til at undgå teknologiske problemer som hacking, siger Ryan. Baseret på de spørgsmål om cybersikkerhed truende forude, Ryan mener blockchain Det vil være den teknologi til at omdanne de penge i fremtiden.

Billige tekniske løsninger, der kunne transformere livet i udviklingslande
Klik for at se fuld infographic
Blockchain kunne gøre sin vej ind i mainstream på to primære forskellige måder. En mulighed er at skifte fra fysisk til digital valuta. En dollar ville stadig være en dollar, men transaktioner ville bruge blockchain til at gøre dem mere sikre. Den anden måde ville være at flytte din bankkonto fra noget som CitiBank og omdanne det til en konto i Federal Reserve selv. Hvis alle pengene er centraliserede, ville det gøre Federal Reserve mere effektivt i arbejdet med at stabilisere og regulere økonomien, siger Christian Catalini, adjunkt ved MITs Sloan School of Management, der studerer økonomien ved kryptokurrency.

Nogle institutioner begynder at prøve det. Estland arbejder på at oprette et e-Residency-program, og en del af planen omfatter lancering af estcoin, verdens første nationale kryptokurrency. Bank of England arbejder for at skabe sin egen kryptokurrency og har oprettet en eksperimentel kryptokurrencyramme kaldet RSCoin, der ville bruge et centraliseret system. For at gå krypto ville Bank of England skabe digitale penge, som om det var trykning af fysiske noter. For eksempel var der i 2017 73,2 mia. Britiske pund i omløb. En britisk økonomi, der kun bruger kryptokurrency, ville have samme faste antal pund, blot repræsenteret af en digital “mønt” i stedet for en fysisk note. Da værdien af ​​det britiske pund er baseret på hvor mange der er i omløb, udveksle en fysisk note til en digital man har nogen økonomisk betydning – det vil sige et pund er stadig et pund, siger Yermack. Som bitcoin ville RSCoin bruge en offentlig storbog og det kryptografiske system til at fordele penge.

I Deres papir på RSCoin model, skriver forfatterne At en cryptocurrency bakkes op af en nationalbank Skulle hjælpe med at gøre cryptocurrency brugbart på en større skala, da centralbanken Kunne anvende andre institutioner til at gøre beregningerne at verificere transaktioner. I en model med en centralbank og kun 30 kommercielle banker kunne RSCoin foretage 2.000 transaktioner i sekundet – ikke helt op til VISAs hastighed, men bestemt hurtigt nok til, at britiske statsborgere hurtigt og sikkert kan flytte deres økonomiske liv.

For en forbruger vil en centraliseret kryptocurrency ikke ændre sig meget, siger Catalini. “[Forbrugerne] vil bare se billigere priser i den pålydende værdi De er med familien, og blockchain teknologi Kan anvendes i baggrunden for at tilbyde nye eller bedre typer af finansielle og betalingstjenester.” Så med en national cryptocurrency, ville sandsynligvis bankgebyrer drop, og pengeoverførsler ville ske hurtigere.

Og med nationale kryptokurser vil det være vanskeligere at drive ulovlig aktivitet. Selv med de anonyme ledgers, der anvendes i dag, kan regeringerne spore brugere og finansiel information, siger Aniket Kate, computerforsker ved Purdue University. Da alle transaktioner på blockchain registreres på hver tilsluttet computer, siger det, at det er svært at skjule finansielle indiscretions fra regeringen, siger Kate.

I løbet af de næste halvtreds år mener Yermack, at lovgivende borgere, banker og regeringer kunne drage fordel af at flytte til en form for digital valuta. “Der er enorme muligheder for at gøre centralbanken mere effektiv,” siger Yermack. “Jeg tror, ​​hvad du virkelig har brug for i det lange løb er en omorganisering af regeringens filialer og sandsynligvis flere niveauer af politisk kontrol over centralbanken.”

Som lande skaber tættere på at skabe deres egen kryptokurrency, bliver de nødt til at bestemme, hvor meget private de vil være. Bitcoin berømte åbenhed måske ikke være så tiltrækkende for alle transaktioner – Kunne du ikke lide det, hvis din nabo kunne se, at du køber vibratorer og kattefoder i bulk (selvfølgelig, kan du også finde alle mærkelige Deres køb). Cryptocurrencies kan imidlertid beskytte brugerens privatliv i varierende grad, siger Kate; et fremtidigt system kunne hæmme din nabos nysgerrige øjne.

Men spørgsmålet om privatlivets fred er muligvis mere et socialt problem end en teknisk. I Norge er alle skattejournaler offentlig viden. I andre dele af Skandinavien er elektronisk banklægning også offentliggjort, siger James. Borgere i Danmark, Sverige, Norge, Grønland og Island bruger sjældent deres fysiske valutaer, siger James, hvilket gør disse lande til en mikrokosmos for en mulig fremtid for digital-only-valuta.

“Det eneste spørgsmål, der synes at være åbent, er: ville det være den slags skandinavisk system, vi talte om, hvor hver transaktion kan overvåges [og] der egner sig til en overvågningstilstand?” Spørger James. “Eller vil det være en slags Bitcoin-lignende system, hvor der er en anonymitet bygget i?” Som landets klubber begynder at gøre overgangen til digitale valutaer, deres samfund, sammen med regeringerne selv og økonomierne, som alle er afhængige, vil er nødt til at regne ud, hvordan man kan tilpasse sig.

Oplysning: Flere medlemmer af Futurism holdet, herunder redaktørerne af dette stykke, er personlige investorer på en række markeder for kryptokurrency. Deres personlige investeringsperspektiver har ingen indflydelse på redaktionelt indhold.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here